Entegrasyon
SETXRM entegrasyon modülünde kendi ticari uygulamanız, web siteniz, B2B veya B2C uygulamanız, IVR, Outlook, Exchange Server, sisteme bağlı CNC veya benzeri cihazlardan, Excel’den farklı veri tabanlarından (oracle, DB2, mySQL, MongoDB) rahatlıkla bilgi alış verişi yapabilirsiniz. Bunun yanında LOGO, NETSIS, NEBIM, MIKRO, SAP ile entegrasyon sağlayan servisler hazır halde kullanımınıza sunulmuştur.
Entegrasyonlar çift yönlüdür, yani bilgiler SetXRM den diğer sistemlere veya diğer sistemlerden SetXRM okuma veya yazma olarak yapılır. Bu entegrasyonlar gelişmiş Rest API sayesinde gerçekleştirilmektedir. SetXRM API gelişmiş özellikleri sayesinde SSL portu üzerinden istenilen sistemler ile SetXRM arasında bilgi transferi sağlamaktadır. Bunun için ; her firma kendisi için üretilen 32 karakterli Token (örnek :3F832679856848C19A633937BED99B4B) sistem üzerinden alıp entegrasyon servisinde ilgili yere ekler. Bu sayede SetXRM içindeki verilere ulaşıp diğer sistemler ile entegrasyon sağlar.
SetXRM Rest API uygulaması “yardim.setcrm.com” sitesinden indirilebilir, yine buna ait teknik dokümanlar aynı siteden indirilebilir. Sistem ara yüzlerinde C# ve Excel içinde kullanılan formüller kullanılıp alanlar arasında istenilen hesaplamalar yapılabilir. Sistem üzerinde oluşturulan özel modüller veya nesneler için Java Script yazılarak istediğiniz farklı uygulamalar ile ilgili kendi özel şartlarınız doğrultusunda uygulama yapıp entegrasyon yapabilirsiniz.
SetXRM SaaS mimarisi kullanılarak geliştirilmiştir. Üç katmanlı mimariye sahiptir. Bootstrap (HTML 5 ve CSS 3) yapısı ile MVC mimarisine geliştirilmiştir. Veri tabanı için tabular yapı kullanılmıştır. Her firma 50 farklı modül, 1000 adet farklı alan ekleyebilir. API ile entegrasyon yaparken API TOKEN girdikten sonra ilgili firmaya ait Özel nesneler (objeler), bunların altındaki İlgili alanlar varsa bu alanların altında tablolar gelmektedir. Bu bilgilere ait PUBLIC ID alanlar görüntülenip entegrasyonda PUBLIC ID ler kullanılmaktadır.
Geliştirdiğimiz servis yazılımı Müşterinin entegrasyon yapacağı uygulamanın bulunduğu sunucuya kurulmakta, orada yüklenen SSL sertifikası ile get/post metotlarını kullanarak bilgi alışverişini yapmaktadır.