fbpx

İş Akış Nedir?

İş Akış Yönetimi, firmaların kendi çalışma süreçlerine ve kendi kurallarına göre uyarlanan\geliştirilen sistemde tüm yürütülen operasyonların tek bir ekrandan takip edilmesini ve yönetilebilmesini sağlayan yapıdır.

Özellikle son 2 yıldır hızla hayatımıza dahil olan ve çalışma şekillerimizi değiştiren pandemi koşulları, dijitalleşmenin önemini bizlere bir kez daha hatırlatmış oldu. Gün içinde sistemde birçok farklı departmandan birçok kullanıcı çalışma yapıyor, yeni kayıtlar açıyor, mevcut kayıtlar için değişiklikler yapıyor. Durum böyle olunca işleri takip etmek bir hayli zaman alır hale geliyor.

İş Akış Yönetimi
İş Akış Yönetimi

SetXRM İş Akış Yönetimi ile neler yapabiliriz?

  • SetXRM İş Akış Yönetimi sayesinde, yoğun çalışma temposunda gözden kaçabilecek işlemlerin takibini yapabilmek oldukça kolaylaşıyor.
  • Kullanıcıların yaptığı tüm hareketleri ilgili kişiler kendilerine özel tasarlanan ana sayfalarında tek bir akış olarak görür ve yönetebilir.
  • İşletilen süreç içerisinde, yürütülen operasyon hangi kullanıcı ve çalışma ile başlar ve hangi kullanıcıları ve işlemleri geçtikten sonra nerede sonuçlanır takibi kolaylıkla yapılabilir.
  • Departman, işlem gören sayfa, işlemi yapan kullanıcı bazlı gibi arttırılabilir sabit filtreler ile yapılan işlemler içinde kriterleme yapılabilir. Yapılan kriterlemeler ile de departmanlardaki iş yoğunluğu, personellerin çalışma hızı, sistemde daha sık yürütülen operasyonlar gözlemlenip raporlanabilir.  
  • Geçmişte yapılan işlerin takibinde de filtrelerden arama yaparak istenilen tarihe ait yapılan tüm işler görüntülenebilir.
  • Tüm iş süreçlerindeki onay mekanizmalarının işletilmesi, geri bildirim ve kontrol süreçleri, kullanılan formların tanımlanması ve yine onay süreçleri, içeriklere veya farklı parametrelere bağlı olarak aksiyonların alınması vb. kısaca tüm iş süreçleri sistem üzerinde tanımlanabilir ve yönetilebilir.
  • SetXRM İş Akış Yönetimi ile belirlenen bazı durumlar için farklı aksiyonlar alınabilir.  Örneğin bir kaydın silinmesi durumunda yönetici bilgilendirmeleri yapılaması gerekirken yüksek fiyatlı bir teklif girişi yapıldığında satış müdürü bilgilendirmeleri yapılmalıdır. Bu tarz durumların oluşması durumunda SetXRM İş Süreçleri Sistemi özelliği olan İş Kuralları özelliği ile mail gönderimi, bildirim gönderimi gibi işlemler yapılabilir.
  • Sistemde rutin iş süreçlerinin yanı sıra ISO 9001:2008, ISO 17025 vb. doküman yönetim sistemleri de işletilebilir.

Yetki Bazlı İş Akış Yapısının Görüntülenmesi

Oluşturulan İş Akış Yönetimi yapısının görüntülenme ve yönetilme yetkisi, sadece firma tarafından yetkilendirilen kullanıcılara verilir. Bu sayede sadece yetki verilen kullanıcılar gerekli raporlara ulaşıp aksiyon alabilir. Kullanıcılar sadece kendi işleri ile ilgili raporları görebileceği gibi sadece kendi departmanı ile ilgili çalışmaların iş akışı görüntüleyip yönetme yetkisi de verilebilir, bu yetkilendirmeler firma kurallarına göre tanımlanabilmektedir.

Hareketlerin Raporlanması

SetXRM İş Akış Yönetimi ile yapılan tüm hareketlerin görüntülenmesi sağlar. Firma taleplerine göre o güne yada o aya ya da sadece belli kullanıcılara ait kayıtlar görüntülenebilir. SetXRM Dinamik Raporlama Özelliği ile belirlenen periyotta talep edilen kayıtların bir liste halinde raporlanarak, önceden belirlenen kullanıcılara rutin olarak gönderilir. SetXRM LCDP (Low Code Development Platform)DevExpress Web Dashboard Designer ile enbedded olarak entegredir.

Facebook Twitter Google Plus Pinterest

Similar Blog Posts

CLM | Müşteri Yaşam Döngüsü Yönetimi ile Satış Stratejilerini Optimize Etme

Müşteri Yaşam Döngüsü Yönetimi (CLM) ile müşteri memnuniyetini ve gelirlerinizi artırabilirsiniz. CLM ile büyüme rehberimize…

ElasticSearch Nedir, Nasıl Kullanılır | Büyük Verinin Gücü

ElasticSearch'ün büyük veri uygulamalarındaki rolü ve avantajlarını öğrenin. Hızlı arama, veri analitiği ve Hadoop, Spark…

5 Soruda PostgreSQL Nasıl Kullanılır ve Nasıl Çalışır?

PostgreSQL, teknoloji dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş, açık kaynaklı, yüksek performanslı bir ilişkisel veri…

API Entegrasyonu Nedir, Nasıl Yapılır | API’leri Anlama Rehberi

API entegrasyonuyla varolan sistemlerinizden daha fazla verim alın. Gelin nasıl yapacağınıza göz atalım!