SetXRM Online Ödeme Entegrasyonu
SANAL POS NEDİR?
Sanal poslar internet üzerinden ödeme online olarak ödemenizin alınabilmesi için geliştirilen bir sistemdir. Ödeme sisteminin çalışabilmesi için istenilen banka veya ödeme altyapısı kullanılan kurumlara başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru ve onay süreçlerinin sağlıklı olabilmesi açısından sisteminizin güvenli bir altyapıya sahip olmanız gerekmektedir. B2B veya B2C yapınız için bu süreçleri oldukça hızlandıracak ve ödeme sisteminizin hazır olmasını sağlayacaktır.
B2B Nedir?
İngilizce açılımı “Business To Business” olan bu terim Türkçe’ye “Firmadan Firmaya” olarak çevrilmiştir. Bu da şirketler arası ticaret, pazarlama ve satış çalışmalarına verilen kısa addır. Bu da bir firmanın ürün ve hizmetlerinin başka bir firmaya pazarlanması anlamına gelir.
Reklam ajansları B2B için mükemmel bir örnektir. Reklam ajansları müşterisi oldukları firmaya talepleri doğrultusunda yaratıcı tasarımlar üretir ve bu tasarımların uygulanmasını sağlarlar. Kendi hazırladığı ürünü başka bir firmaya satar.
B2C Nedir?
İngilizce açılımı “Business To Customer” olan B2C’nin Türkçe’si ise “Firmadan Tüketiciye” olarak çevrilir. Ülkemizde en çok kullanılan e-ticaret yöntemidir. Tüm perakendeciler için oldukça önemli olan B2C modelinde firmalar; ürün ve hizmetlerini kendi sanal mağazalarında sunar ve tüketicilerin aradıkları ürünleri siteleri üzerinden bulabilmesi ve online ya da offline satışı tamamlatmak üzerine plan yaparlar.
B2C’ye örnek vermek için SetXRM firmamızın Mobiltel İletişim için Hazırladığı https://bahcesehir.mobiltel.com.tr Projesidir.
B2B ile B2C Arasındaki Farklar Nelerdir?
Hedef kitle açısından düşünürsek aralarındaki en büyük fark ortaya çıkmış olur. Evet, aralarındaki fark son kelimelerinde açıklanan müşterinin kim olduğudur. B2B firmalara, B2C ise tüketiciye hitap eder. Peki, bu kadar mı?
B2B’de ürünlerin teslimi, fiyat ve ödeme koşulları pazarlığa açıktır ya da her seferinde değişebilir, B2C’de ise böyle bir şey pek mümkün değildir. Fiyatlar ve ürünler yayınlanır, teslim koşulları ve fiyat üzerinde müşterinin pazarlık şansı yoktur.
B2B’de satın alma kararı firmanın çıkarları doğrultusundayken B2C’de ihtiyaç dışında duygusal faktörler, özel günler de devreye girer.
Alışveriş alışkanlıkları da farklıdır. Örneğin B2C’de yapılan alışverişin aynısı tekrarlanmayabilir ya da aynı ürüne ihtiyaç duyulmayabilir fakat B2B’de ürün alışverişleri belirli periyodlarla tekrarlanacaktır.
Web sitesi tarafında bakarsak B2B e- ticarette müşteriler ürün çeşitliliğine, sitenin kullanım kolaylığına bakarken, B2C’de öncelik tasarımdır. Ne kadar ilgi çekici ve dikkat dağıtmayacak bir tasarımı varsa o kadar çok müşteriye ulaşılır.
C2C Nedir?
İngilizcesi “Customer To Customer” olan ve Türkçe’ye “Tüketiciden Tüketiciye” olarak çevrilir. E-ticaret üzerinde varlığını sürdüren C2C tüketiciler arasında yapılan online alışveriştir. Örneğin “Sahibinden.com” ve “Gittigidiyor” ülkemizdeki en bilinen örnekken son zamanlarda “Letgo.com” ve “Dolap.com” bugünün öne çıkan örnekleri. Dünyada ise E-bay C2C’nin en bilinen örneğidir.
Evinizi ya da arabanızı başka birine satmak ya da satın almak, ikinci el bir ürününüzü satışa çıkarmak, açık arttırma ile ürün satın almak da C2C’nin kapsamına girer.
C2C’nin en önemli özelliği satıcının faturalandırma yapmak zorunda olmamasıdır.
SetXRM Sanal Pos Entegrasyonu
SetXRM ile entegre çalışabilen bayilerinizden veya müşterilerinizden online olarak tahsilat yapabileceğiniz Türkiye’de bulunan 21 banka ve İyzico, Payu, Pay-tr gibi ödeme alt yapılarıyla online ödeme alabilmenizi sağlamaktadır. SetXRM ile ödemelerinizi, carileri, müşterileri, banka vb. gibi birçok özellikleriyle SetXRM üzerinden takip edebileceksiniz. Ödemenizin SetXRM üzerinde bulunan “Ödeme İşlemleri” ekranlarından görüntüleyebilir, filtreleyebilir ve ödeme fişlerini kontrol edebilirsiniz. Ödemeleriniz müşterilerinizin ve bayilerinin bakiyelerinden otomatik olarak düşmesini sağlayacaktır.
Detaylı Bilgi ve Demo Talebi için;
SetXRM hakkında daha detaylı bilgi alabilmek adına 0216 428 53 33 nolu telefonu arayabilir veya (Sizinle İletişime Geçelim) formunu doldurarak SetXRM uzmanlarımızın sizinle iletişime geçmelerini ve detaylı bir şekilde sizi bilgilendirmelerini sağlayabilirsiniz.