fbpx
Kalibrasyon Laboratuvarında Yerinde Kalibrasyon ve İş Süreleri

Kalibrasyon Laboratuvarlarında kalibrasyon yapan kullanıcılar işlerini iki şekilde gerçekleştirebilirler. Laboratuvarlarına teslim edilen ve Cihaz Kabul süreciyle alınan cihazların çalışmalarını yürütebildikleri gibi taşınması uygun olmayan cihazlar için firmaları ziyaret ederek yerinde kalibrasyon işlemleri gerçekleştirebilirler.

Rezerve Numara Alınması ve Kullanımı

Bu yerinde kalibrasyon süreçleri bazen uzun seyahatler gerektirebilir. Kullanıcıların şehir değiştirmeleri ve konaklamaları gerektiği durumlar gibi birçok masraf kalemlerini o sertifika kaydına ait Masraf Listesi kısmından Fatura Numarası, Doküman, Tarih gibi alanların girişleri yapılarak tutulabilir.

Sertifika sayaçlarında herhangi bir hata oluşmaması adına geliştirilen veya bulunan ortamda bir internet bağlantısı olmaması gibi durumlarda kullanılabilecek bir yerinde kalibrasyon yapımız mevcuttur. Bu yapı firmayı ziyaret etmeden önce öngörülen sayıda Rezerve Sertifika Numarası almamızı sağlar. Örneğin 10 Cihaz Kalibre edilecek ise 10 tane rezerve numara alınmalıdır. Bu numaralar yerinde kalibrasyon sürecinde kullanılabileceği gibi kullanılmadan da işlem bitirilebilir. Bu durumlarda sayaçlardan aldığımız numaralar daha sonra kullanılabilir. Kullanıcıların kullanılan veya kullanılabilecek numaraları görmesi için ana sayfalarında butonlar bulunmaktadır. “Kullanılan Rezerve Numaraları” ve “Rezerve Numaralarım” butonları ile uygun erişimleri sağlayabilir.

Kalibrasyon Laboratuvarında Yerinde Kalibrasyon ve İş Süreleri

İş Sürelerinin Hesaplanması ve Raporlama

Laboratuvarda veya yerinde yapılan Kalibrasyon işlemlerinde cihazların kabul edilmesinden teknikere atanmasına kadar, teknikerin ilk kalibrasyon ölçümünden yönetici onayına kadar tüm süreçler için bir zaman hesaplaması yapılabilir. Atama Süreleri, Yerinde Kalibrasyon yapan kullanıcılar için seyahat süreleri, Bir sertifikanın hazırlanması için çalışma süreleri ve toplam iş süreleri gibi hesaplamalar yapılabilir. Bu ölçümler sonucunda kullandığımız Dev Express Raporlama Toolu ile raporlar hazırlanabilir. Raporlarda hangi kullanıcının ne kadar çalıştığını öğrenerek performans analizleri yapılabilir. Çalışma sürelerinizin büyük çoğunluğunun hangi firmaya ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Bir cihaza ait daha önce yapılan sürelerin değerlendirmelerine göre bir ortalama iş süresi hesaplanabilir. Bu hesaplamaya göre kalibrasyon yapan kullanıcılara iş atamaları yapılabilir.

Hazırlanan bu raporlardan okuyacağımız verilere göre bir sertifikanın oluşmasında ne kadar süre harcanıyor, hangi durumlarda bekleme yaşanıyor, bu sertifikaların daha hızlı çıkarılması ve ölçümlerin daha hızlı yapılabilmesi adına neler yapılabilir gibi sonuçlara ulaşılabilir. Ulaşılan bu sonuçlara göre alınan aksiyonlar iş süreçlerinizi geliştirecek ve büyük farklar oluşturmanızı sağlayacaktır.

Facebook Twitter Google Plus Pinterest

Similar Blog Posts

CLM | Müşteri Yaşam Döngüsü Yönetimi ile Satış Stratejilerini Optimize Etme

Müşteri Yaşam Döngüsü Yönetimi (CLM) ile müşteri memnuniyetini ve gelirlerinizi artırabilirsiniz. CLM ile büyüme rehberimize…

ElasticSearch Nedir, Nasıl Kullanılır | Büyük Verinin Gücü

ElasticSearch'ün büyük veri uygulamalarındaki rolü ve avantajlarını öğrenin. Hızlı arama, veri analitiği ve Hadoop, Spark…

5 Soruda PostgreSQL Nasıl Kullanılır ve Nasıl Çalışır?

PostgreSQL, teknoloji dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş, açık kaynaklı, yüksek performanslı bir ilişkisel veri…

API Entegrasyonu Nedir, Nasıl Yapılır | API’leri Anlama Rehberi

API entegrasyonuyla varolan sistemlerinizden daha fazla verim alın. Gelin nasıl yapacağınıza göz atalım!